Hva må du se når du er i Aten?

Få steder i verden byr på så mange og spennende historiske severdigheter som Aten. Blant de mest kjente er vel Akropolis, demokratiets fødested og stedet hvor den moderne vestlige verdens kultur ble grunnlagt. Her kan man se Erechtheion-templet med sine karakteristiske søyleganger og man kan gå på oppdagelsesferd i det majestetiske Parthenon, opprinnelig kalt Jomfru Athenes Tempel som har gitt navn til området, som troner øverst på Akropolisklippen med en fantastisk utsikt over byen.

ATHENS, GREECE - JANUARY 30 2015: Monastiraki square and Plaka on February 4th 2015, Athens, Greece.
ATHENS, GREECE – JANUARY 30 2015: Monastiraki square and Plaka on February 4th 2015, Athens, Greece.

Ved foten av Akropolis finner man verdens eldste teater, Dionysosteatret, hvor dramatikere som Sofokles, Aristofanes og Euripides fremførte sine tragedier og komedier, og herfra kan man vandre videre ned til Herodes Atticus teateret som siden romertiden har blitt brukt til små og store forestillinger. I den senere tid også i forbindelse med Athens sommerfestival, en opplevelse absolutt verdt å få med seg.

I en by som tilnærmet er et museum i seg selv, finnes det også mer dedikerte museer, deriblant Museet for Kykladekunst, et fantastisk museum med en imponerende samling av antikke greske kunstverk. Her finnes marmorstatuer og bronsefigurer, potteskår og en rekke andre gjenstander som i tusenvis av år har fortalt sin historie om hverdagslivet og gudeverdenen i det antikke Hellas. Et unikum for selv de minste kunskjennere og arkeologiinteresserte. Velegnet også for barn.

Er man sportsinteressert er et besøk i Kallimarmaro stadion nesten for en selvfølge å regne. Stedet hvor de første moderne olympiske leker ble arrangert så tidlig som i 1896, men likevel nesten 2.700 år senere enn opprinnelig. Stadionen er rekonstruert i marmor etter de opprinnelige målene, og kan romme hele 60.000 tilskuere. Athen var for øvrig også vert for de olympiske lekene i 2004, og mange av arenaene er åpne for publikum.

Over alt finnes det ruiner og arkeologiske severdigheter, og man trengre strengt tatt ikke noe kart eller plan for hva man vil se utover de aller største som tidligere nevnt. Til og med på metrostasjonene finnes det glassmontre med utstillinger, gjerne med funn gjort på stedet under byggingen av banen, og en reise med banen er tilnærmet en sightseeing i seg selv.

Gå også gjerne på egenhånd. En oppdagelsesferd i Athen kan bli en opplevelse for livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *