Stikkordarkiv: USA

New York for viderekomne

Få byer i verden har så mye variert å by på som New York, og hvis man våger å besøke byen litt utenfor de vanligste stedene er det mye spennende man kan oppleve, som ikke finnes i de tradisjonelle turistbrosjyrene.

En fottur i East Village og Lower East Side kan gi et sjeldent innblikk i hvordan all verdens kulturer lever side om side nettop her, hvor fattige immigrantene i sin tid slo seg ned etter å ha reist hit fra stort sett hele verden. Etter flere tiår med tung kriminalitet og mye narkotikahandel, blir området nå regnet for helt trygt for turister å ferdes i, og det er lett å komme i kontakt med de som bor der i dag. Her ligger mye skjult historie og åpen sjarme, og området er lett tilgjengelig enten med buss eller t-bane.

For de mere hardbarkede storbyturistene er det ikke til å komme utenom et besøk i Harlem når man først er i New York. Bydelen som tidligere var forbeholdt den afro-amerikanske delen av New York, og hvor det var forbundet med stor fare å ferdes. Spesielt som turist, og ikke minst hvit, ble det på det sterkeste frarådet å reise til Harlem, men stedet har nå endret seg drastisk, og den rå og farlige imagen er nå borte. Istedenfor inneholder Harlem nå en myriade av opplevelser man kan velge blant. Alt fra små hyggelige kafeer og restauranter til lokale teaterscener og ikke minst kirker proppfulle av gospel slik man kun kjenner dem fra filmlerretet.

Kvarteret îDown Under Manhattan Bridge Overpassî er fortsatt autentisk og fullt av rustikke lagerbygninger og moderne gallerier. Her møtes de lokale kunstnerne og man kan besøke Mike Tysons bokseklubb. Se Manhattans eldste hus i Inwood, Washington Heights, eller ta turen fra Diamond Row til Williamsburg og Crowns Height i Brooklyn for å se hvilket preg jødene og deres kultur har satt på området. I Williamsburg er også stedene hvor unge og hippe New Yorkere møtes for å spise og drikke, eller handle. Her bor også mengder av ortodokse jøder, russere og italienere, noe som gir stedet et helt særeget preg, med flotte parkarealer og mengder av kulturelle tilbud.

Har man sansen for dyre merkevarer og spennende gallerier, omkranset av brostensbelagte gater er Meat Packing District stedet. Å gå på oppdagelsesferd i de mange små sidegatene i New Yorks gamle kjøttby er en opplevelse i seg selv, og man kan finne mange skatter her. Også kulinariske.